Atoll

Overzicht
Atoll is een tweepersoons abstract bordspel dat gespeeld wordt op een 'vierkant' bord met een hexagonale vlakverdeling. Het spel is uitgevonden door  Mark Steere in 2008. Atoll maakt deel uit van de familie der verbindingsspelen, zoals ook Hex , Y , Havannah en Gonnect .

Bord

Atoll wordt gespeeld op een speciaal bord met een hexagonale vlakverdeling. De bordrand is verdeeld in acht "eilanden" die om en om wit en zwart gekleurd zijn.

Doel

Het doel van Atoll is om een geloten verbinding van eigen kleur te maken tussen twee tegenoverliggende eilanden van de eigen kleur. Deze eilanden mogen direct verbonden zijn, maar het is ook mogelijk ze te verbinden via een derde eiland. Een cel die grenst aan twee eilanden, maakt deel uit van beide, bijvoorbeeld A1 en H4. Hieronder ziet U de twee beschreven varianten van een winnende verbinding:

Een directe verbinding tussen twee eilanden.

 

Een verbinding tussen twee eilanden via een derde.

Remise is niet mogelijk in Atoll.

Zetten

Het spel begint op een leeg bord.

Beide spelers kiezen een kleur, Wit of Zwart.

Spelers, te beginnen met Zwart, zetten beurtelings een steen op een vrij veld.

Omdat de eerste speler een voordeel heeft, wordt de 'swap' (wissel) regel gebruikt om dit voordeel te neutraliseren. Het houdt in dat de tweede speler de eerste zet van zijn tegenstander als de zijne kan accepteren of verwerpen.

Externe links

[create new page] [copy this page] [edit this page] [translate this page] [view history]

© All rights reserved. Created by Arty Sandler. Privacy Policy