TriGo

Overview
TriGo er et brettspill for to personer som ble oppfunnet av Steve Metzger. Det er en variant av go og spilles på et sekskantet brett med et triangulært rutenett.

Spillets mål

Målet i TriGo er å ha en høyere poengsum enn motstanderen etter at begge spillerne har passet. Poengsummen din er antallet punkter i rutenettet som brikkene dine omringer pluss antallet av motstanderens brikker som du har tatt til fange.

Brett

Brettet er en sekskant med et triangulært rutenett. Det er åtte skjæringspunkter på hver side (tilsammen 169 skjæringspunkter).

Spill

Hver spiller har et ubegrenset antall hvite eller svarte steiner. Disse steinene plasseres på skjæringpunktene på brettet. Svart begynner spillet, og åpner med å sette én stein hvor som helst på brettet. Deretter er det Hvit sin tur, og han setter to steiner hvor han vil. Deretter spiller svart og hvit annen hver gang, og hvert trekk består av å sette to steiner hvor som helst. En spiller kan også passe; da lar han være å sette begge sine to steiner. De to steinene en spiller setter i løpet av en runde anses å bli spilt på samme tid, noe som betyr at selvmordsregelen gjelder et helt trekk, og ikke bare plasseringen av én stein.

Tilfangetakelse

Når en stein eller gruppe av steiner er omringet, uten noen friheter, av steinene til motstanderen, blir de tatt til fange og fjernet fra brettet. Disse steinene gir ett poeng hver til spilleren som omringet dem.

Ko

Det er ikke tillatt å gjøre et trekk som gjør at stillingen på brettet er helt lik den som var for ett trekk siden.

Spillets avslutning

Når begge spillerne passer, er spillet over og poengsummene telles opp. Poengsummen består av to ting: antall tomme skjæringspunkter som blir omringet av steinene dine (uten at motstanderens steiner kommer i veien) og antallet av motstanderens steiner du har tatt til fange. Disse to legges sammen for å gi din poengsum.


[create new page] [copy this page] [edit this page] [translate this page] [view history]

© All rights reserved. Created by Arty Sandler. Privacy Policy